Про юних лісівників пишуть…

Всім нам добре відомо, як використовувати в раціональному харчуванні овочі, фрукти, які вирощуються на городі. Але вкрай мало знаємо, як використовувати в харчуванні дикорослі рослини. А між іншим, вони можуть відігравати оздоровчу роль не тільки при захворюваннях, особливо обумовлених порушенням обмінних процесів, але й для профілактики деяких захворювань. Такі рослини можна вживати для приготування їжі як в свіжому, так і у висушеному вигляді. Вони містять в собі як білки, жири, вуглеводи, так і вітаміни, мінеральні та інші біологічно активні речовини, які потрібні для життєдіяльності організму людини. Уляна Балабушка, вихованка гуртка «Юні лісівники» Кіровоградського ОЦЕНТУМ, що діє на базі КЗ «Компаніївське НВО» розпочала цікавий проєкт «Використання дикорослих рослин в харчуванні». Уляна, на сторінці Facebook ( https://bit.ly/3MU7e4d ) проводить відео майстер-класи по приготуванню різних страв з дикорослих рослин!!! #Департамент_освіти_і_науки_Кіровоградської_ОВА #Кз_Кіровоградський_Оцентум